Preguntes freqüents de Franquícies.cat

Intentem resoldre les preguntes freqüents que es fan els usuaris del portal.

1. Què és Franquícies.cat?
2. Qui gestiona Franquícies.cat?
3. Com funciona Franquícies.cat?
4. On van a parar les dades dels usuaris?
5. És gratuït?
6. Sóc una empresa i vull aparèixer al portal. Què he de fer?
7. Sóc una empresa i vull expandir-me en franquícia. Em podeu ajudar?
8. Sóc un usuari/a i no he rebut informació de la franquícia. Què puc fer?
9. M’agradaria tenir una franquícia però les que hi ha al portal no em convencen. Què puc fer?
10. Quina relació hi ha entre Franquícies.cat i l’Associació Catalana de Franquiciadors (ACF)?

1. Què és Franquícies.cat?

Franquícies.cat és un portal escrit íntegrament en llengua catalana que posa en contacte marques franquiciadores i persones emprenedores que volen obrir un negoci amb sistema de franquícia. Franquícies.cat té l’objectiu d’esdevenir el portal de referència a Catalunya – i altres zones de parla catalana – per obtenir tota la informació relativa a les franquícies. Per aquest motiu, disposa d’un potent cercador de franquícies així com de continguts d’interès per a l’internauta: cerca de finançament, tramitació de llicències, glossari de termes del món de la franquícia.

Tornar a dalt

2. Qui gestiona Franquícies.cat?

Franquícies.cat és propietat de J3B3 Economics, S.L (empresa de consultoria especialitzada en el desenvolupament econòmic territorial). La marca Franquícies.cat està degudament registrada a l’oficina de patents i marques, l’OEPM. El portal està gestionat per l’equip de J3B3 i tots els continguts de la web s’han ideat i creat des de la consultora amb l’afany d’esdevenir un portal d’utilitat i de referència al territori de parla catalana.

Tornar a dalt

3. Com funciona Franquícies.cat?

Franquícies.cat actua d’intermediari entre les persones emprenedores i les marques. El funcionament del portal és senzill: aquells que vulguin contactar amb alguna marca han d’omplir un formulari de manera gratuïta i, a continuació, aquest s’envia automàticament al departament d’expansió de la cadena. A partir d’aquest moment Franquícies.cat conclou la seva tasca d’intermediació i en poques hores, la marca franquiciadora es posarà en contacte amb la persona interessada.

Tornar a dalt

4. On van a parar les dades dels usuaris?

Les dades facilitades pels usuaris s’envien a la marca interessada amb l’objectiu que es posin en contact, amplin la informació i resolguin tots els dubtes. El compromís ètic de Franquícies.cat consisteix en garantir que aquestes dades no es comercialitzaran ni s’empraran per motius que no siguin objecte d’intermediació. De manera excepcional, J3B3 Economics, S.L (empresa propietària de la marca Franquícies.cat), pot fer servir les dades per fer comunicacions relacionades amb el món de la franquícia tals com organització de jornades, seminaris, etc. Tot i això, en aquests moments no es contempla fer aquest tipus de comunicacions.

Tornar a dalt

5. És gratuït?

Franquícies.cat és gratuït pels usuaris que volen contactar amb alguna marca.En canvi, aquelles marques que vulguin aparèixer hauran d’iniciar una relació mercantil amb J3B3 Economics, S.L.

Tornar a dalt

6. Sóc una empresa i vull aparèixer al portal. Què he de fer?

Les empreses que vulguin aparèixer a Franquícies.cat s’han de posar en contacte amb J3B3 Economics a través del mail: info@franquícies.cat.

Al portal poden aparèixer empreses de diferent índole.

  • Marques que volen expandir-se en format franquícia. Consulta les tarifes aquí.
  • Empreses que ofereixen serveis als emprenedors que tenen pensat endegar un negoci en sistema de franquícia. En aquests casos, establim acords de col·laboració o una relació mercantil entre ambdues parts.
  • Altres empreses i institucions que vulguin tenir el seu espai al portal han de consultar amb J3B3 Economics, S.L.

Tornar a dalt

7. Sóc una empresa i vull expandir-me en franquícia. Em podeu ajudar?

Tot i que Franquícies.cat no és una consultoria de franquícies, disposem d’acords de col·laboració amb diverses empreses de la nostra confiança que poden fer un assessorament i acompanyament integral.

En el cas de la consultoria de franquícies, col·labora amb nosaltres l’empresa Top Ten Franquicias, S.L. Per qualsevol dubte els podeu consultar i us poden fer un pressupost sense cap compromís.

En el cas de la tramitació de llicències, col·labora amb nosaltres l’empresa TramitaTu, S.L. També, per qualsevol dubte els podeu consultar i us poden fer un pressupost sense cap compromís.

En el cas de condicions de finançament, col·labora amb nosaltres el Banc de Sabadell. Aquesta entitat bancària disposa d’una línia de crèdit especialitzada amb l’obertura de franquícies i ofereixen condicions avantatjoses a les persones que volen obrir una franquícia. També, per qualsevol dubte els hi podeu fer la consulta que considereu.

Tornar a dalt

8. Sóc un usuari/a i no he rebut informació de la franquícia. Què puc fer?

Franquícies.cat és simplement un intermediari entre l’usuari i la marca i, per tant, no podem respondre en nom seu. Els motius per no rebre informació de la franquiciadora poden ser diversos. O bé perquè hagi hagut un problema tècnic (en aquest cas, si ens ho comuniqueu, procurarem resoldre’l el més aviat possible), o bé perquè la marca hagi prescindit dels nostres serveis (en aquest cas, si ens ho comuniqueu, els facilitarem el contacte directament nosaltres de manera, també, gratuïta), o bé per descuit de la marca (tot i que és poc freqüent que passi això, hem de tenir en compte que darrere una empresa hi ha persones i  …. tothom som imperfectes! ;)

Tornar a dalt

9. M’agradaria tenir una franquícia però les que hi ha al portal no em convencen. Què puc fer?

Certament, encara ens falten moltes franquícies per omplir el catàleg. Poc a poc. Mentrestant, col·laborem amb la consultoria de franquícies Top Ten Franquicias, S.L que fa una preparació per la selecció de franquícies per diverses persones. En funció de varis criteris, els ajuda a trobar diverses franquícies i, si cal, hi contacten directament.

Tornar a dalt

10. Quina relació hi ha entre Franquícies.cat i l’Associació Catalana de Franquiciadors (ACF)?

Franquícies.cat i l’Associació Catalana de Franquiciadors (ACF) són dues entitats independents que, esporàdicament, col·laboren juntes. Per tant, Franquícies.cat és una marca propietat de J3B3 Economics S.L que, com a tal, disposa de personalitat jurídica pròpia. Per la seva banda, l’ACF és una associació sense ànim de lucre degudament registrada en el registre d’associacions i que, també, diposa, de personalitat jurídica pròpia. Amb tot, ambdues operen de manera independent sense cap lligam; més que col·laboracions puntuals.

Tornar a dalt