ON SON LES OPORTUNITATS DE NEGOCI?

En els temps que corren, tots ens preguntem on són les oportunitats de negoci.

En primer lloc, existir, existeixen i no es tracta d’una qüestió de sort o alineament dels planetes. Es tracta d’ “alguna cosa” present en el nostre entorn, en la nostra vida diària. Algunes persones tenen una especial habilitat per a detectar-les, com els emprenedors.

20170523 imagen2

Les oportunitats estan en tot allò que és millorable. Cada vegada que escoltes una queixa, o que tu mateix la formules, pregunta’t si series capaç de trobar una solució millor a allò que t’està provocant la queixa. Creus que sí?, ho pots millorar? Bravo!

El segon pas consisteix a fer un estudi de viabilitat. D’aquesta manera, podrem saber:

– si la solució que se t’acut és tècnicament viable,

– si hi ha un mercat prou ampli a qui oferir-la,

– si comptem amb arguments suficients per aconseguir que un cert nombre de clients pagui per ella i ens prefereixi davant d’altres alternatives (competència),

– si podem tenir viabilitat financera i rendibilitat.

Sembla complicat, però resulta molt aclaridor realitzar una anàlisi que tracta de verificar si estem davant d’una solució capaç de satisfer les necessitats d’un segment de mercat i, per tant, podem pensar en crear un negoci a partir d’ella.

Amb el teu negoci ja en marxa, degudament provat, havent realitzat els ajustos necessaris i transcorregut cert temps, arribarà el moment de créixer. I un dels sistemes d’expansió preferits i en plena expansió és la franquícia.

En aquest punt, cal tenir molt en compte que franquiciar significa compartir. D’una banda, tu com franquiciador, comparteixes la teva marca i experiència amb empresaris i, de l’altra, els franquiciats comparteixen els seus recursos i competències amb tu. Així mateix, compartiu una mateixa visió: que la vostra marca es posicioni en el lloc i amb els atributs que tots dos desitgeu. L’èxit de la vostra franquícia dependrà de la bona entesa i generositat de tots dos.

El procés descrit anteriorment és el que segueixen molts empresaris per trobar bones solucions, posar en marxa un negoci i créixer. Les oportunitats estan en el nostre dia a dia, per la qual cosa necessitem estar molt atents, ser creatius, apassionar-nos i idear solucions que sedueixin als nostres clients.

I ara pensa: hi ha alguna cosa que podries millorar?