Definitivament, les franquícies es defineixen com un model de negoci d’èxit i atreuen a inversors i emprenedors inquiets, sempre àvids de noves idees de negoci. Entre els seus avantatges: la seguretat que proporciona l’estructura operativa que existeix darrere de cadascuna d’elles i la solvència que dóna el fet de pertànyer a una xarxa.

Segons l’últim informe “La Franquícia a Espanya 2017” de l’Asociación Española de Franquiciadores, el sistema de franquícies espanyol està integrat per un total de 70.541 locals(un 7,1% més que en 2015), que van obtenir una facturació conjunta de gairebé 27.000 milions d’euros. Per sectors, destaca el de l’alimentació amb 12.691 locals, seguit de bellesa/estètica i serveis/automoció, amb 3.931 i 3.590 punts de venda respectivament.

Aumento franquicia España 2017

Quant a l’ocupació generada, es tracta d’una activitat que va donar treball en 2016 a 268.986 persones, un 5,9% més que l’any anterior. D’aquesta xifra, 90.410 ho feien en locals propis mentre que els altres 178.576 ho feien en establiments franquiciados.

Precisament, la generació d’ocupació entri persones aturades o que volen introduir-se en una activitat més segura i que ja ha demostrat els seus resultats, és el principal objectiu atractiu per a moltes persones emprenedores que es decideixen per la franquícia com a forma d’entrar al món empresarial.

005

En aquest sentit, franquícies com Alqvimia, StreetFoodle, Caprabo, Llagurt o Don Piso, entre moltes altres, són exemple de models de negoci d’èxit que aplanen el complicat camí cap a l’emprenedoria, estalviant als seus franquiciats, molt temps i errors que habitualment van de la mà de les fases inicials dels negocis.

Si desitges més informació sobre aquestes franquícies o oportunitats de negoci, no dubtis a contactar amb nosaltres per a una consultoria de franquícia.

Fonts d’informació:

Servicio estadístico de la AEF – informe 2017 La franquicia en España