Reeduquem perquè la gent mengi bé, les dietes miraculoses no existeixen

Entrevistem a la Lucía Valdés González, de 32 anys, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica. Cada dues setmanes, els clients d’Inner Nature i les seves franquícies tenen l’oportunitat de rebre un assessorament dietètic amb ella per tractar els seus problemes d’alimentació i nutrició.

– Quina és la seva tasca a Inner Nature?
Fem visites quinzenals d’assessorament nutricional a les dues botigues de València. Cada quinze dies assessorem als clients en les dietes de pèrdua de pes i nutricional.

Entrevista a Lucia Valdes Inner Nature franquicia- Quin tipus de persona està interessada en aquest tipus d’assessorament?
Assessorem gent de tota mena, de totes les edats. No només tractem l’aprimament sinó, també,  si vol incrementar de pes. Un exemple és l’alimentació especial per als vegetarians. És a dir, no només ens centrem en la baixada de pes sinó en problemes nutricionals que afecten tot tipus de població.

- En què consisteix la visita?
A la primera visita fem un examen complet de pes, greix i múscul tot utilitzant la TANITA i, també, mitjançant una ressonància magnètica amb el nostre programa NutriOx. A més, adjuntem un informe detallat dels resultats, taula d’aliments aconsellats, permesos i desaconsellats, així com una taula d’exercicis i una dieta personalitzada amb els complements recomanats.

- Què és una ressonància magnètica?
La nostra ressonància magnètica és una prova en la què s’estimulen totes les cèl·lules del nostre organisme per parts (tal com es veu durant la prova: funció digestiva, funció hepàtica, estructura òssia, sistema cardiovascular …). Les cèl·lules tenen el seu cicle de vida: neixen (per divisió d’una altra cèl·lula), creix en(mentre que exerceix la seva funció) i es divideixen.
La prova, doncs, estimula les cèl·lules i les excita. La nostra aparatologia, juntament amb el programari associat, mesura el temps que tarden en desexcitar-se; el qual variarà en funció de la fase en què estigui la cèl·lula excitada corresponent.
Gràcies a això, obtenim dades sobre com es troba cada conjunt de cèl·lules analitzades en cada moment, i podem veure si hi ha alguna alteració en algun sistema en concret.
En resum, l’utilitzem per conèixer els desequilibris que existeixen en el nostre organisme per poder reajustar i tornar-lo a un estat de normalitat i equilibri; que és com el nostre organisme funciona millor.
Quan hi ha algun desequilibri, el nostre organisme genera més radicals lliures que al seu torn poden contribuir a més desequilibris que al seu torn poden provocar en malaltia.

– I s’analitzen els resultats de la dieta als quinze dies?
Les revisions es fan quinzenalment per valorar els resultats i canviar, si s’escau, la dieta. Si és un altre tipus de tractament a llarg termini, d’antioxidants per exemple, potser els demanem que tornin en un mes per fer un comparatiu en els resultats de la ressonància.

– Qui estigui interessat, com pot demanar una consulta amb vostè?
A la botiga hi ha una agenda i el personal d’Inner Nature incriu a les persones que estan interessades en aquesta assessoria. Normalment és amb cita prèvia. A vegades, si entra algun client i necessita assessorament en dietètica i estic jo a la botiga se li ofereix un assessorament i una anàlisi completa.

– Com influeix el ritme actual per poder fer una alimentació saludable?
En aquestes consultes re-eduquem a la gent a l’alimentació. És veritat que, actualment, amb el ritme de vida, els horaris i el treball pequem d’una mala alimentació. Per això, ensenyem a menjar. Perquè molts pacients estan desorientats sobre què menjar en la seva vida quotidiana.

– Quins són els principals consells que dóna?
El bàsic és realitzar cinc àpats al dia, beure aigua i fer exercici. Aquests són els tres pilars fonamentals. Per molta dieta que es faci, si no es beu aigua ni es fa exercici, no funciona. A més, a aquests pilars s’ha d’afegir una dieta equilibrada i sana juntament amb uns complements adequats.

– Hi ha productes prohibits?
Hi ha productes de consum moderat, mai prohibits. Ens basem en la piràmide d’alimentació.

– Què n’opines de les dietes miraculoses?
No compartim el concepte de dieta miraculosa. Intentem reeducar la persona, que tingui una dieta sana, saludable i mai ens basem cap dieta miraculosa, perquè no existeixen. Ens basem en una dieta mediterrània en la qual es menja de tot: carn, peix, llegums, pasta … Si els aliments són ecològics, doncs molt millor.

A Franquícies.cat pots sol·licitar la informació de la franquícia d’Inner Nature