L’ARRIBADA DEL NOU CURS ACCELERA EL MERCAT DE LA COMPRAVENDA DE PISOS

El preu de l’habitatge a Espanya pujarà un 3% en 2017

A finals d’any l’augment haurà arribat al 6% a les grans ciutats i les seves àrees metropolitanes, amb Barcelona i Madrid al capdavant

El preu mitjà dels pisos seguirà pujant també durant el quart trimestre de l’any fins als 1.540 euros/m2

Octubre de 2017 – El preu de l’habitatge a Espanya pujarà un 3% en 2017. El preu mitjà dels immobles seguirà pujant en el quart trimestre de l’any fins als 1.540 euros/metre quadrat. Això significa que un pis estàndard de 90 metres quadrats tindrà un preu d’entre 130.000-150.000 euros a tancament d’any.

D’altra banda, a les grans ciutats i les seves àrees metropolitanes l’augment arribarà al 6% a la fi d’any, amb Barcelona i Madrid al capdavant, amb preus que arribaran als 2.750 euros/metre quadrat i 2.400 euros/metre quadrat, respectivament. Així, un pis de les mateixes característiques aconseguirà un preu d’entre 220.000-250.000 euros.

“El preu de l’habitatge és una conseqüència de la reactivació de l’economia espanyola i de l’augment de la demanda per a la compra d’habitatges a Espanya. A més, en algunes ciutats segueix existint certa descompensació entre oferta i demanda, per la qual cosa els preus seguiran pujant de forma gradual, també gràcies al major accés al finançament”, afirma Emiliano Bermúdez, Subdirector General de donpiso.

Els mercats més dinàmics: Catalunya, Madrid, País Basc, Balears i Canàries

Per zones geogràfiques, aquelles que han acaparat una major activitat i concentració d’operacions durant aquest any són Catalunya, Madrid, País Basc, Balears i Canàries, regions en les quals donpiso compta amb sengles centres d’expansió. Com és lògic, Catalunya i Madrid són el motor principal del sector i una referència pel que fa al volum d’intermediacions que es completen i als màxims que es registren en el preu final de venda. El mercat català viu un moment de creixement tant en la primera i segona corones metropolitanes de Barcelona com a les zones costaneres de la Costa Brava, El Maresme i la Costa Daurada.

El mercat madrileny avança a un major ritme en aquelles zones que s’estenen cap a barris perifèrics i la primera corona de l’àrea metropolitana de Madrid a causa de la falta de producte al centre. Per la seva banda, el mercat immobiliari en el nord d’Espanya té al País Basc al seu principal exponent, amb ciutats com Bilbao, Sant Sebastià i Vitòria en la llista de les ciutats més cares per metre quadrat.

Mentre, l’atractiu turístic de Balears i Canàries té com a conseqüència un alt volum d’operacions realitzades per estrangers i un augment del preu de l’habitatge per al comprador local. Així doncs, mentre a Mallorca i Menorca hi ha marge de creixement del mercat dins de la seva alta concentració, a les illes d’Eivissa i Formentera ja s’ha arribat a una situació límit en la qual la població local i el turisme han d’aconseguir un equilibri per poder conviure de manera sostenible. Per la seva banda, Canàries ha registrat una notable escalada del preu mitjà per metre quadrat a les zones de més demanda, especialment a Las Palmas de Gran Canaria i Santa Cruz de Tenerife.

Sobre donpiso

donpiso és l’empresa degana del sector de la intermediació immobiliària a Espanya. Va ser creada en 1984 a Barcelona. Actualment compta amb una important xarxa d’oficines en progressiu creixement a les principals ciutats del país i un volum de negoci que li ha permès situar-se al capdavant del sector en volum d’intermediació de propietats, posicionant-se així com una de les xarxes immobiliàries més importants del país, amb un important volum de vendes i amb excel·lents índexs de satisfacció. L’empresa ofereix serveis de compra-venda, lloguer i reformes, i compta amb una plantilla que supera els 300 empleats.